ZWOLLE IJSSELHALLEN

18 en 19 april 2015
IJsselhallen ligt zeer centraal in de Hanzestad Zwolle, dat alle faciliteiten heeft van een grote stad, zonder dat de intimiteit verloren is gegaan.
Bezoek de grote int. poppen en berenbeurs in IJsselhallen en als je tijd over hebt of je maakt er een "weekendje weg" van vergeet dan niet de historische binnenstad van Zwolle te bekijken.
In Zwolle zijn veel oude en monumentale bouwwerken bewaard gebleven. De binnenstad is een beschermd stadsgezicht. Vroeger vormde de Sassenpoort een onderdeel van de stadsmuur in Zwolle . Rond 15e eeuw werd de poort gebouwd , ter verdediging van de stad . Vlak bij de poort ligt het centrum van Zwolle met tal van aardige winkeltjes . Maak een stadswandeling langs alle monumenten en bezienswaardigheden.

Tevens is deze stad ook uitstekend geschikt voor een middagje shoppen, ga lekker winkelen in de meest gastvrije stad en geniet van het uitgebreide winkelaanbod, cultuur en horeca!

Bewonder een omvangrijke collectie beeldende kunst in Museum de Fundatie (vanaf IJsselhallen 0,03 km 1,3 km. met de auto), en als je er toch bent is het Anton Pieck Museum de moeite waard om te bezoeken.
Anton Pieck is vooral bekend om zijn romantische illustraties en als geestelijk vader van het sprookjespark "De Efteling". Hij was echter een veelzijdig kunstenaar, getuige o.a. zijn tekeningen, illustraties, olieverven en grafisch werk. Waar anders dan in het Gelderse Hanzestadje Hattem, met zijn middeleeuwse stadskern en de vele pittoreske geveltjes, is het werk van Anton Pieck beter op zijn plaats. Terecht is hier dan ook in 1984 het “Huis voor Anton Pieck” gevestigd. Het museum ligt slechts 6,5 km. vanaf de IJsselhallen (met de auto 10 minuten).
Alle blauwe woorden zijn links naar de desbetreffende locaties/websites.
Museum de Fundatie                                 Anton Pieck
Mooie grachten in Zwolle
De oude Sassenpoort
TIP van Niesje!