VERLICHTING: Zorg dat je stand opvalt!

Neemt u binnenkort deel aan een beurs? Dan mag een goede standverlichting zeker niet ontbreken. Het doel van een beurs is te schitteren met uw producten, met goed geplaatste standverlichting vestigt u de aandacht van potentiële klanten op de poppen en/of teddyberen en producten die zeker gezien moeten worden, tenslotte heeft u er een hoop werk van gemaakt om uw stand zo mooi mogelijk op te bouwen, maar vergeet vooral niet dat een goed verlichte stand mensen aantrekt.
Voor beursverlichting zijn er verschillende mogelijkheden. In de grote hallen van onze 2-daagse beurzen moeten wij als organisatie, afgezien van de huur van de hal, verdeelkasten inhuren en laten aanleggen voor standhouders die een stroomaansluiting bestellen, die stroomkasten zijn behoorlijk duur, helaas moeten wij dat doorberekenen.
Liever zien wij dat u goedkoper uit bent, dus gaan wij het nu hebben over een andere mogelijkheid!

Gelukkig zien we steeds vaker dat standhouders hun stand prachtig verlichten met behulp van een accu (bijvoorbeeld een caravan accu van 35 of 40 ampère) en daar Led verlichting op aansluiten. Als u regelmatig deelneemt aan een beurs is de aanschaf van een accu, een goede oplader en Led verlichting, (halogeen kan ook maar verbruikt wel meer) een goede investering.

Wij hebben aan de desbetreffende deelnemers gevraagd hoelang de lampen branden, in alle gevallen blijkt dat je met zo’n accu en meerdere spotjes makkelijk twee beursdagen een goed verlichte stand hebt. Afhankelijk van de kwaliteit van de oplader, accu en het type lampjes/spotjes hoeft dat alles niet meer te kosten dan tussen de € 100 en € 150,- dat heb je met een paar beurzen al terugverdiend!

Het stroomverbruik van de diverse voorzieningen is eenvoudig te berekenen. Op elke lamp en op elk elektrisch apparaat staat het vermogen in watt (W).Een Led lamp gebruikt ongeveer 3,5 Watt bij een spanning van 12 Volt is dit  0,29 Ampère per uur(3,5 Watt gedeeld door12 Volt) bij meerdere led lampen het aantal Watts bij elkaar optellen en door 12 Volt delen,dit zijn de totalen Ampère per uur, Dit deelt u op de ampère's van de accu en zolang kan de verlichting branden.
Voorbeeld: 4 lampen à 3,5 watt = 14 watt delen door 12 volt = 1,17 Ampère dit delen op de accu b.v 40 ampère = 34 uur.  Ruim voldoende voor een meerdaagse beurs of een lamp extra aan sluiten.
LET OP, VERPLICHT! : Koop een 'droge' accu op gel basis.
VERBODEN zijn'loodaccu's (natte accu's) inverband met brandgevaar!
Tip: IKEA heeft veel keuze in spotjes!

Stand met verlichting - spotjes,  op accu
Stand met verlichting - spotjes,  op accu
accu
Stand met verlichting - spotjes,  op accu